Bedrijfsbezoek Göritzlehner in Hengelo

geplaatst in: Bedrijfsbezoek, Geen categorie | 0

goritslener

 

Dinsdag 15 november 2016, bedrijfsbezoek Göritzlehner Truck & Bus in Hengelo.

Mij is gevraagd of ik dit keer de digitale pen wil overnemen om een verslagje te maken van het bedrijfsbezoek van eergisteravond.

Met bijna 30 dames waren we te gast bij Göritzlehner Truck & Bus in Hengelo.

Het bedrijf waar Michel, mijn man, al meer dan 20 jaar met veel plezier werkt.

Het was ook niet mijn idee om daar op bezoek te gaan maar meer de uitnodiging van Michel voor de Bornse Vrouwen in Bedrijf. Ik heb alleen maar een balletje opgegooid bij de activiteitencommissie.

Toen er via de mail toch wat afmeldingen binnen kwamen werd het voor mij best spannend want ik hoorde al reacties van: “zal mij benieuwen” en “ik weet niet wat ik me er bij voor moet stellen, bij zo’n bedrijf…”

Op het laatste moment voegde ik mij toe aan het clubje van 3 dames om te helpen met “toetjes bakken”

Carla, Marion, Bernadet, Mariëtte en ik  werden om 16.00 uur ontvangen door Herman Göritzlehner en Bakker Braaksma. Zij hadden al heel wat voorbereidingen gedaan om kokoskoekjes, kaaskoekjes en apfelstrüdel te bakken.

Alles was goed getimed en ondertussen gingen personeelsleden de bureau plekken veranderen in een hele lange eettafel.

Om 18.00 uur begonnen we met koffie/thee en toen we aan tafel gingen stond het voorgerecht klaar. Een eigengemaakte salade van Herman Göritzlehner.

Vol passie vertelde Herman over zijn bedrijf wat inmiddels 35 jaar bestaat en waar nu 50 mensen werken.

Marloes heette 2 nieuwe leden welkom, Merlin Mulder en Maaike Leurink.

We namen afscheid van Janine Mulder, Mariët Oosterveld en Annemieke Wolff, leden vanaf het begin gaan de groep verlaten. Hun wordt verder veel succes gewenst en bedankt voor de inbreng in al die jaren.

Hazel en Joyce nemen hun plek in de activiteitencommissie, succes dames!

Göritzlehner Truck en Bus biedt ons deze avond kosteloos aan, maar op verzoek van Herman zou er een bedrag naar een goed doel gaan.

Uit onze kas gaat een bedrag van €250,-  gaat naar de kunstijsbaan in Borne, een mooi doel voor de kinderen uit Borne en omgeving!

Na het zelfgemaakte eten en voor het toetje kregen wij in 3 groepen een rondleiding door het bedrijf en daarna gingen we nog gezellig genieten van het toetje.

Om 22.00 uur was de leerzame en inspirerende avond afgelopen en iedereen ging naar huis met een praktische boodschappentas, gevuld met een appelschilmachientje en een bakblik.

Het visitekaartje, een vwbusje, is er één om echt te bewaren en daarbij zullen wij de werkwijze van Herman Göritzlehner en zijn personeel nooit vergeten!

De website waar de vrachtwagens en auto’s op staan maar ook de recepten van de kaaskoekjes, kokoskoekjes en de apfelstüdel is: www.goritzlehner.nl

Op naar de volgende bijeenkomst, tot ziens allemaal!!

Groet Anne-Marie Lucas