Deelneemster van de maand november; Anne-Marie Lucas!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Anne-Marie:

"Vorige week werden we, net voordat we een weekendje naar Stockholm zouden gaan, 'sochtends heel vroeg overvallen met de felicitaties met de nominatie voor Bornse Ondernemer van het Jaar 2017. Ten eerste ben ík daar ontzettend gelukkig mee en trots op, maar de Köller ben ik niet alleen. Ik doe wel veel alleen, maar zonder Michel, onze kinderen, alle hulp en alle gasten is de Köller echt niets!!

Sinds 2000 bestaat de Köller en vanaf dat begin was er niet meteen één grote klanten-kring, maar wel een héle fijne klanten-kring! Wat daar het geheim van is, ligt grotendeels bij mijn schoonouders. Zij hebben oude varkensschuren verbouwd en zij hadden de gastvrijheid. In die tijd was er geen social media maar ze deden het met gewoon een foldertje hier en een foldertje daar. Maar elke gast kreeg er wel één mee voor hun kampeer-vrienden!

In 2006 kwamen wij er als gezin bij ivm ziekte van beide schoonouders. Tussen 2006 en 2010 zijn mijn schoonouders allebei ziek geweest en beiden zijn helaas overleden op een te jonge leeftijd. Met mijn werk als doktersassistente bij de schoolarts ben ik daardoor in 2011 gestopt met werken om volledig als gastvrouw verder te gaan op ons erf.

De website werd daarna iets profesioneler, er werd een logo ontworpen, er kwamen 2 appartementen bij, 5 zonneboilers, 72 zonnepanelen, een nieuwe toegangsweg, vlot internet dmv glasvezel, maar de sfeer op de camping bleef altijd hetzelfde en het aantal fijne gasten werd elk jaar een beetje meer door vooral mond tot mond reclame.

Over de fijne sfeer op onze camping kan ik iets vertellen: Wij nemen geen groepen aan en we hebben geen seizoensplaatsen. Gezellige toerisme staat bij ons op één en gelukkig is de druk niet hoog dat we vol móeten staan…. Voor onszelf moet het ook gezellig zijn! Alles onder ons motto: "Bent u op zoek naar niks, dan is dat op de Köller te vinden" (En alle extraatjes zijn dan mooi meegenomen) Schoon sanitair en vlot internet zijn tegenwoordig de 2 grootste basisbehoeften. Bij ons is het gewoon wakker worden door de stilte: je hoort geen auto's, vliegtuig en trein.

Beoordelingen van de Köller zijn te lezen in ons papieren en digitale gastboek, maar ook op Zoover, ANWB, Vekabo en Booking.  Een wat negatievere beoordeling houdt ons lekker scherp en daarom vragen wij dus ook naar een eerlijke review!

Doordat wij zowel in eigen familie maar ook op de camping ervaring hebben met thuiszorginstellingen, is bij ons jaren geleden het idee ontstaan om een vakantie-adres te worden voor gasten die niet makkelijk op vakantie kunnen. In 2016 is een oude schuur gesloopt en momenteel worden er op die plek 2 zorg-appartementen energie-neutraal gebouwd. Wij hopen dat wij medio 2018 de eerste gasten mogen ontvangen. 

Momenteel is er weer een nieuw logo ontworpen en de nieuwe website staat per 1 januari online. Administratie en de website deden we allemaal graag zelf maar sinds kort besteden wij dit uit aan ZZP-ers. 

De bouw van de appartementen wordt gedaan door ondernemers uit de buurt, maar zelf helpen wij daar dan ook weer aan mee! Sociaal gezien proberen wij pubers uit de familie en uit de buurt op te vangen en/of aan een zaterdag- of vakantie-baantje te helpen. Verder gaan wij voor een prettige samenwerking met andere (toeristische) ondernemers. Samen maken we het de toeristen naar de zin, zodat iedereen er een beetje profijt van heeft, maar vooral niet onbelangrijk: Dat ze graag naar onze verborgen parel terug komen!!

Dat we genomineerd zijn voor Bornse Ondernemer van het Jaar 2017 geeft ons een goed gevoel. Een bewijsje dat we de afgelopen jaren goed bezig waren en een stimulans dat we goed bezig zijn! Wat de uitslag ook brengt op 21 november, wij zijn dankbaar dat we deze nominatie al bereikt hebben! Er waren meer dan 50 unieke bedrijven aangedragen waarvan er nu 9 genomineerd zijn. Eigenlijk is het appels met peren vergelijken, maar een vakjury heeft zich er over gebogen…

Voor 2018 zijn de eerste reserveringen al weer binnen en daar gaan we het liefst gewoon mee door!"

bornsevrouweninbedrijf